Pages

Borang

Powered byEMF HTML Contact Form

Thursday, 30 March 2017

Makan-makan kat Kuala Pilah tempat best lagi sedap

Undarkness: Makan-makan Negeri Sembilan:

Assalamualaikum.

Hari ni cerita tentang beberapa kedai makan pulak di Negeri Sembilan. Ini sekadar pendapat dan pilihan terbaik aku untuk dikongsikan buat kawan-kawan.=)

Kopitiam Ah Meng Kuala Pilah

Perjalanan pulang ke kampung,memang tak sah kalau tak singgah minum pagi di Kedai Ah Soon(kini diurus oleh anaknya,Ah Meng).Lokasinya di Parit,Kuala Pilah.Komersialnya dikenali sebagai Kopitiam Ah Meng.Roti kahwin,roti bakar,roti kukus+kaya home made nya,mi hailam(semasa
Ah Lek masih hidup),teh kaw,cham,mi kari,nasi lemak merupakan menu pilihan sesiapa sahaja yang singgah di warung tersebut.Sering menjadi port lepak pagi2 bagi otai2 dan orang2 muda yang inginkan suasana klasik.

[untuk ketahui lebih lanjut, klik tajuk yang berwarna kuning di atas]

Sedang mencari Homestay di Kuala Pilah untuk saiz keluarga yang besar? Memerlukan parking yang luas untuk konvoi kenduri? Sanak-saudara datang jauh dari seluruh negeri tiada tempat menginap? Rumah di kampung sesak tidak cukup ruang untuk tampung keluarga yang ramai?


Hubungi saya Ahnor 013-3563580 agen cari homestay untuk respon lebih cepat


Wednesday, 29 March 2017

Dataran Nilai, Negeri Sembilan

Aku orang Beranang....: Dataran Nilai, Negeri Sembilan:

Roller Blade at Dataran Nilai

As salam semua....hari minggu nie barulah ada kesempatan nak mengadap kat PC nie..ari nie aku nak bercerita pasal Roller Blade. Aku bukanlah pakar main roller blade, tapi aku suka main benda mak alah tu...dah lama aku tak main roller blade..masa kecil dulu aku memang giler main roller blade sampai berebut dengan adik beradik aku. Sampai ada yang merajuk sehinggakan muncung mulut boleh sangkut 'towel mandi' dooooo. Hari tu masa Tahun Baru Cina 08 Februari 2016, aku n family termasuk manja adikku dan juga kawan dia kami pi Dataran Nilai. Tempat nie besar dan luas berbentuk 4 segi dan amat sesuai beriadah bersama keluarga.

[untuk ketahui lebih lanjut, klik tajuk yang berwarna kuning di atas]

Sedang mencari Homestay di Nilai untuk saiz keluarga yang besar? Memerlukan parking yang luas untuk konvoi kenduri? Sanak-saudara datang jauh dari seluruh negeri tiada tempat menginap? Rumah di kampung sesak tidak cukup ruang untuk tampung keluarga yang ramai?

Hubungi saya Ahnor 013-3563580 agen cari homestay untuk respon lebih cepat

Tuesday, 28 March 2017

Laluan homestay ke Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Nilai hanya 11 minit @ 7.7km perjalanan

Assalamualaikum wbt

Laluan homestay ke Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) Nilai. Sekiranya ada urusan di sana seperti urusan kerja atau majlis karnival atau melawat anak (hanya 11 minit @ 7.7km perjalanan), bolehlah tempah homestay/resthouse/guest house kami (RM280 @ 2h1m).

Antara lokasi menarik berdekatannya adalah:
-MK Curtain Nilai 3
-Dataran Nilai
-Masjid Putra Nilai
-Giant Nilai
-Tesco Nilai
-Nilai International School
-Nilai University
-Manipal International University


Monday, 27 March 2017

Dahlia Homestay Nilai 3 (2H1M = RM280) banglo teres 1 tingkat terletak di Nilai Impian

Dahlia Homestay Nilai 3
Jalan Dahlia 1
Nilai Impian
Nilai
Negeri Sembilan

Sedang mencari Homestay budget. Memerlukan parking yang luas untuk konvoi kenduri? Sanak-saudara datang jauh dari seluruh negeri tiada tempat menginap? Rumah di kampung sesak tidak cukup ruang untuk tampung keluarga yang ramai?

HOMESTAY SIAP SEDIA MENYAMBUT ANDA!

MAKLUMAT RUMAH HOMESTAY!
Antara kemudahan yang disediakan" :-
✔️ Rumah banglo setingkat dengan 3 bilik tidur (2 bilik tidur berhawa dingin) dan 2 bilik air.
✔️ Masterbedroom kami dilengkapi dgn katil king size, aircond dan almari besar manakala lagi 2 bilik mempunyai queen size bed. Selimut dan bantal extra juga disediakan.
✔️ Living hall yang luas berhawa dingin mempunyai TV, ASTRO NJOI, tempat bersantai
✔️ Kitchen cabinet lengkap dengan tempat memasak, peti sejuk
✔️ 2 bilik air dengan tuala mandi, sabun,
✔️ Meja makan
✔️ Parking kereta yang memuatkan 3 kereta dalam porch
✔️ Halaman luar yg sangat luas (membolehkan untuk membuat BBQ dan sbg)
✔️ Depan rumah ada taman permainan
✔️ Berdekatan dengan restoran2, 7e, speedmart, kedai2 komersil, dobi, gym, carwash dan sbg (jalan kaki saja. Sgt dekat!)

LOKASI YANG STRATEGIK!
✔️ 3 minit ke Plaza Tol Nilai (PLUS)
✔️ 5 minit ke Nilai 3
✔️ 5 minit ke Plaza Tol Pajam (LEKAS)
✔️ 5 minit ke Stesen Komuter KTMB Batang Benar
✔️ 5 minit ke Bandar Baru Nilai (Giant, Tesco, KFC dsb)
✔️ 5 minit ke USIM, Kolej INTI, Kolej Manipal Medical
✔️ 5 minit ke Nilai Medical Center
✔️ 10 minit ke Bandar Baru Salak Tinggi
✔️ 10 minit ke Bandar Seri Putra
✔️ 10 minit ke Nilai Spring Golf dan Staffield Golf
✔️ 10 minit ke kompleks Sukan Nilai (bowling, karaoke, snooker, badminton court)
✔️ 20 minit ke ERL Salak Tinggi
✔️ 30 minit ke Putrajaya / Cyberjaya
✔️ 20 minit ke Litar Lumba F1 Sepang
✔️ 25 minit ke KLIA, KLIA2
✔️ 30 minit ke Seremban
✔️ 40 minit ke KLCC

Sesuai untuk majlis kenduri, hantar anak ke asrama/kolej/universiti, persinggahan sebelum ke luar negara, outstation, bercuti, dsb.

Harga = RM 280 (2H1M)

Sebarang pertanyaan,
Boleh Call/Whatsapp/Message ke:-

Hubungi Ahnor 013-3563580 agen cari homestay anda untuk respon lebih cepat







Wednesday, 22 March 2017

Laluan homestay ke UITM Kuala Pilah (hanya 10 minit @ 7.7km perjalanan)

Assalamualaikum wbt

Laluan homestay ke UITM Kuala Pilah. Sekiranya ada urusan di sana seperti urusan kerja atau majlis karnival atau melawat anak (hanya 10 minit @ 7.7km perjalanan), bolehlah tempah homestay/resthouse/guest house kami (RM180 @ 2h1m).

Antara lokasi menarik berdekatannya adalah:
-Istana Seri Menanti
-Makam Tun Tulis
-Masjid India
-Masjid Yam Tuan Yadim
-Tapak Megalitik
-Tugu Lister
-Kampung Budaya Terachi
-Hutan Lipur Ulu Bendul


Tuesday, 21 March 2017

Pn Tinie Homestay (2H1M = RM180) teres 1 tingkat terletak di Kg Simpang Pulai Pandan Kuala Pilah

Pn Tinie Homestay
Kampung Simpang Pulau Pandan
Pelangai
73000 Kuala Pilah
Negeri Sembilan

Sedang mencari Homestay budget. Memerlukan parking yang luas untuk konvoi kenduri? Sanak-saudara datang jauh dari seluruh negeri tiada tempat menginap? Rumah di kampung sesak tidak cukup ruang untuk tampung keluarga yang ramai?

HOMESTAY SIAP SEDIA MENYAMBUT ANDA!

MAKLUMAT RUMAH HOMESTAY!
Antara kemudahan yang disediakan" :-
1. Satu unit Bilik Tidur
2. Satu unit Bilik Air
3. Ruang Tamu
4. Ruang Makan
5. Dapur
6. Peti Sejuk

### 2 unit rumah homestay dengan harga yang sama berpatutan

LOKASI YANG STRATEGIK!
* 45 Minit Dari Seremban (42 KM)
* 10 Minit Ke Pekan Kuala Pilah (4 KM)
* 10 Minit Ke UiTM Cawangan Kuala Pilah (6 KM)
* 10 Minit Ke Juasseh (6 KM)

Harga = RM 180 (2H1M)

Sebarang pertanyaan,
Boleh Call/Whatsapp/Message ke:-
Hubungi 013-3563580 untuk respon lebih cepat



Monday, 20 March 2017

Destinasi percutian yang menarik di Jempol

Produk Argo Pelancongan
Produk Eko-pelancongan adalah produk yang berkaitan dengan penggunaan kawasan semula jadi di dalam satu-satu kawasan. Walaupun Daerah Jempol sudah tidak banyak kawasan hutam simpan namun masih terdapat kawasan-kawasan yang berpotensi untuk dijadikan sebagai sumber aktiviti pelancongan, rekreasi dan riadah serta aktiviti pendidikan dan kajian ilmiah. Bagi Daerah Jempol terdapat beberapa kawasan yang boleh dimajukan iaitu :-
  • Hutan Lipur Serting Ulu
  • Hutan Lipur De Bana
  • Kawasan Jeram Panjang
  • Kawasan Kajian Perhutanan
  • Kawasan Gua Serting Ulu
  • Berkenu di Sungai Serting

Hutan Lipur Serting Ulu

Destinasi pelancongan ini terletak di kawasan Serting Ulu iaitu kira-kira 8 km dan Pekan Batu Kikir. Kawasan Hutan Lipur Serting Ulu ini terletak di dalam Kompartment 23 dan 24 Hutan Simpanan Serting. Ianya merupakan kawasan hutan Dipterokarp Pamah yang kaya dengan pelbagai jenis flora dan fauna, ditambah pula dengan keunikan batu-batannya boleh dilihat dengan menyusuri denai hutan yang disediakan. Beberapa kemudahan asas telah disediakan oleh pihak Jabatan Hutan Negeri seperti pondok rehat, gerai makan dan kolam mandi untuk keselesaan para pengunjung.

[untuk ketahui lebih lanjut, klik tajuk yang berwarna kuning di atas] 

Sedang mencari Homestay di Jempol untuk saiz keluarga yang besar? Memerlukan parking yang luas untuk konvoi kenduri? Sanak-saudara datang jauh dari seluruh negeri tiada tempat menginap? Rumah di kampung sesak tidak cukup ruang untuk tampung keluarga yang ramai?

Hubungi saya Ahnor 013-3563580 untuk respon lebih cepat


Sunday, 19 March 2017

Laluan homestay ke Maktab Rendah Sains Mara Serting (MRSM Serting) hanya 6 minit @ 4.6km perjalanan

Assalamualaikum wbt

Laluan Pn Azlina homestay ke Maktab Rendah Sains Mara Serting (MRSM Serting). Sekiranya ada urusan di sana seperti urusan kerja atau majlis karnival atau melawat anak (hanya 6 minit @ 4.6km perjalanan), bolehlah tempah homestay/resthouse/guest house kami (astro & aircond / RM210 @ 2h1m).

Antara lokasi menarik berdekatannya adalah:
-Hospital Jempol
-Pejabat Pendidikan Daerah Jempol Jelebu
-Majlis Daerah Jempol
-Perusahaan Kerepek Ubi Sukur
-Pejabat Sains Jempol
-JPJ Jempol
-Kolam Ikan Hakim
-Tech View Enterprise 


Saturday, 18 March 2017

Puan Azlina Homestay (2H1M = RM210) teres 1 tingkat terletak di Serting Jempol

Pn Azlina Homestay
Jalan Indah 4,
Taman Serting Indah
72120 Jempol
Negeri Sembilan

Sedang mencari Homestay untuk saiz keluarga yang besar? Memerlukan parking yang luas untuk konvoi kenduri? Sanak-saudara datang jauh dari seluruh negeri tiada tempat menginap? Rumah di kampung sesak tidak cukup ruang untuk tampung keluarga yang ramai?

HOMESTAY SIAP SEDIA MENYAMBUT ANDA!

MAKLUMAT RUMAH HOMESTAY!
Antara kemudahan yang disediakan" :-
1)Terdapat 3 bilik tidur dan 2 bilik air.
2) Katil double (queen) setiap bilik
3) Almari baju dalam setiap bilik tidur
4) Bantal Extra dan 'toto'
5) Ruang Tamu terdapat 1 set meja makan dan 1 set settie
6) Menyediakan 2 selimut, 2 tuala mandi, 2 tuala muka untuk setiap bilik.
7) Dapur terdapat pinggan mangkuk, jug kettle, rice cooker, multi purpose cooker.
8) Air cond dibilik utama
9) Astro

LOKASI YANG STRATEGIK!

Lokasi sangat strategik (sekitar 500m) :-
Deretan kedai makan, Kedai Runcit dan Pasar Raya, Masjid Daerah, Pejabat-pejabat Kerajaan, IPPD Jempol, Balai Bomba, Hospital Jempol, Kompleks Rakan Muda, Pejabat Pendidikan Daerah Jempol Jelebu, MRSM, Felda Gugusan Raja Alias dan Taman-taman perumahan (Taman Serting Perdana, Taman Serting Utama, Taman Sri Serting dan Taman Serting Indah)

Harga = RM 210 (2H1M)

Sebarang pertanyaan,
Boleh Call/Whatsapp/Message ke:-
Hubungi 013-3563580 untuk respon lebih cepat




Friday, 17 March 2017

Pandangan pelancong tempatan ke tempat menarik di Kuala Klawang

Sepetang di Kuala Klawang


Kalau korang mandi manda di Jeram Toi, boleh singgah sekali pekan Kuala Klawang. Kuala Klawang adalah sebuah bandar kecil di Negeri Sembilan yang terletak di dalam kawasan parlimen Jelebu.

Apa ada di Kuala Klawang sampai uncle tulis satu entri mengenai bandar Kuala Klawang? Sebenarnya Uncle baru je pertama kali singgah sini lepas mandi Jeram Toi tempoh hari. Tanpa apa-apa maklumat pasal Kuala Klawang, uncle dan buddies uncle cuba explore Kuala Klawang dengan hanya berjalan kaki. [untuk ketahui lebih lanjut, klik pada tajuk yang berwarna kuning tu - just for share]

 
Sedang mencari Homestay di Jelebu untuk saiz keluarga yang besar? Memerlukan parking yang luas untuk konvoi kenduri? Sanak-saudara datang jauh dari seluruh negeri tiada tempat menginap? Rumah di kampung sesak tidak cukup ruang untuk tampung keluarga yang ramai?

Hubungi saya Ahnor 013-3563580 untuk respon lebih cepat